Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a discutat cu reprezentanţii BNR despre posibilitatea amânării ratelor la bănci

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că a discutat cu reprezentanţii BNR şi cu cei ai sistemului bancar despre posibilitatea amânării ratelor la bănci atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. El precizează, într-o postare pe Facebook, că perioada de graţie ar putea fi chiar de 9 luni. Florin Cîţu spune că o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa de guvern de mâine, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Florin Cîţu: Până la 9 luni de zile este propunerea cu care am mers eu şi a fost agreată de Banca Naţională şi de sistemul bancar. Vom vedea dacă va fi propunerea finală, dacă aşa va rămâne în ordonanţă. În acelaşi timp, iarăşi am discutat cine să aibă acces la această amânare şi propunerea din partea mea a fost să nu discriminăm, exact ca IMM-urile, să aibă acces toţi românii care vor cere acest lucru. Am discutat şi cu băncile cum să ceri acest lucru, se fac în scris, în primul rând prin online. Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape, una, poate, prin telefon să se facă şi, apoi, să fie confirmată în scris, printr-un e-mail sau altă modalitate, ca şi băncile să aibă ceva scris, ceva la mână, pentru viitor. Nu se ştie ce se întâmplă în viitor.
Realizator: Ministrul finanţelor a mai spus că se are în vedere şi o rectificare bugetară, probabil săptămâna viitoare, întrucât este mare nevoie de resurse suplimentare la Ministerul Sănătăţii – ne-a transmis redactorul RRA Petrua Obrejan.#HUN/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 martie