Numărul deceselor de COVID-19 în Spania se apropie rapid de 5.000, dar rata infecţiilor scade

Numărul deceselor din cauza COVID-19 se apropie rapid de 5.000 în Spania, după raportarea a 769 de cazuri în ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare număr de decese confirmate până acum. Autorităţile spaniole au precizat că peste 4.000 din cele 64.000 de cazuri de infecţie înregistrate până acum sunt tratate la terapie intensivă.
Potrivit informaţiilor, rata infecţiilor cu coronavirus în Spania scade şi sunt semne de diminuare a epidemiei. În acelaşi timp însă, se constată o creştere a numărului de decese. Sistemul de sănătate din Spania este suprasolicitat în mai multe zone ale ţării şi depune eforturi să achiziţioneze suficient echipament medical necesar. Joi, guvernul spaniol a anunţat că a returnat un transport de 9.000 de kituri de testare pentru coronavirus, care s-au dovedit a fi false şi care au fost produse de o companie chineză care nu avea licenţă de producţie.
Spania se află sub stare de urgenţă şi de două săptămâni a impus interdicţie totală de circulaţie, interdicţie care va fi prelungită până la mijlocul lunii aprilie, informează corespondenţii BBC. /mbaciu/cvanatoru

(BBC SERVICIUL MONDIAL – 27 martie)