850 de persoane decedate în ultimele 24 de ore în Spania

Nou record în Spania, cu 850 de persoane decedate în ultimele 24 de ore. Numărul total al infectărilor a depășit 90.000. Vestea bună este că aproape 20.000 de pacienți s-au vindecat, iar Ministerul spaniol al Sănătății vorbește depsre o menținere a tendinței de scădere a cifrelor. Corespondetul RRA Annamaria Damian are mai multe informații.
Reporter: Deși numărul deceselor de astăzi și cel al noilor contagiați sunt din nou prea mari, directorul Centrului de Alertă, Fernando Simón, susține că nu se schimbă tedința de scădere înregistrată în ultimele zile. Aflat în izolare la domiciliu după ce a dat pozitiv la testele de coronavirus, doctorul Simón a intervenit în conferința de presă zilnică prin videoconferință pentru a explica:
Fernando Simón: La sfârșit de săptămână, raportările nu reflectă realitatea integral. Cifrele nu sunt complete. Tendința se menține la fel ca în zilele 24, 25 și 26 martie în mai multe regiuni, iar măsurile de restricție au efectul dorit.
Reporter: 20% din totalul pacienților s-au vindecat, dar continuă să crească numărul celor care au nevoie de respirație asistată. Astăzi sunt 331 în plus față de ieri, a anunțat Ministerul Sănătății, care a mai precizat că, în general, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă continuă să fie persoanele peste 70 de ani. Acestea reprezintă 85% din victimele bolii; în timp ce grupa 0-30 de ani nu ajunge la 0,2%./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 martie