Precizări ale ministrului muncii, Violeta Alexandru

Realizator: Firmele, persoanele fizice autorizate, dar şi alte categorii de personal pot depune începând de mâine documentele pentru şomajul tehnic. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a făcut astăzi o serie de precizări în legătură cu cele două ordonanţe care stipulează acest domeniu. Astfel, guvernul vine cu sprijin pentru acoperirea salariilor în cuantum de 75% pentru toţi angajaţii cu contracte de muncă afectate de situaţia de criză din prezent.
Violeta Alexandru: Agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social vor primi prin mijloace electronice, începând de mâine, astfel încât să se închide luna martie, solicitările pentru primirea fondurilor în vederea acoperirii cheltuielilor pentru personalul, pentru angajaţii având contracte individuale de muncă pe care i-au înregistrat în REVISAL anterior ca intrând în şomaj tehnic. Ce trebuie să depună un asemenea angajator (prin „depunere” înţeleg comunicarea prin mijloace electronice): o cerere, o declaraţie pe proprie răspundere şi lista angajaţilor despre care solicită fondurile guvernamentale, anterior înregistrându-i în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic.
Realizator: În ceea ce priveşte PFA-urile, întreprinderile individuale, cluburile sportive şi angajaţii cu drepturi de autor, aceste categorii vor depune documentele pentru şomajul tehnic nu la AJOFM-uri, ci la Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială. Toate actele se vor depune online – a menţionat că ministrul Muncii./cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 martie)