„Cei din urmă” difuzare TVR 3; Unchiul Vanea – parteneriat Teatrul Bulandra

  • Bun găsit! Teatrul Național de Televiziune se vede 7 zile din 7 pe TVR 3!
  • Iată care este programul difuzărilor pentru 1 și 2 aprilie:

 

Miercuri, 1 aprilie

Ora 14.00 – reluare „Titanic vals”, de Tudor Mușatescu. Regia artistică: Dinu Cernescu

http://tvr3.tvr.ro/titanic-vals-de-tudor-mu-atescu_26779.html

Ora 20.00„Cei din urmă” de Maxim Gorki

Regia artistică și tv: Radu Penciulescu (25 mai 1930 – 22 martie 2019)

În distribuție: George Constantin, Clody Bertola, Vasile Nițulescu, Eliza Plopeanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Cătălina Pintilie, Dan Nuțu, Ștefan Radof, Ecaterina Paraschivescu, Elena Bartok, Ștefan Sloboda, Aurora Sotropa

Scenografia: arh Teodora Dinulescu

Traducere: Ema Beniuc

Redactor: Ioana Prodan/ Montajul: Emilia Andreescu/ Imagine: Constantin Lungu, Edwiga Adelman, Aurel Copos, Alexandru Condurache

„În culmea talentului său, George Constantin are acea neînchipuită amplitudine a înzestrării, care copleşeşte spaţiul, prin simpla sa prezenţă, umplându-l cu căldură, farmec şi dulceaţă, chiar când eroul este însăşi întruchiparea nemerniciei şi strâmbătăţii. Cameleonismul şi versatilismul expresiv îi permite să fascineze şi să uimească, contopind asocierile cele mai depărtate, succedându-le sau suprapunându-le miraculos, jonglând instantaneu sau lin cu mimica, gesturile, postùrile, atitudinile. Clipind viclean, apropiindu-se prea mult, răsucindu-şi pieziş capul sau torsul, actorul trece prin stările cele mai diverse cu o flexibilitate de prestigitator şi o agilitate de contorsionist. Nepărăsind o clipă firescul şi adevărul omenesc, iradiază şi curge imprevizibil, sub ochii spectatorului, se metamorfozează subit sau se repliază, scăldându-se în propria lui energie şi lunecând cu neobişnuită uşurinţă în stări felurite, în ciuda masivităţii sale. Seducător în ticăloşie şi strălucitor în cabotinism, irezistibil în degradare şi abjecţie, reuşeşte acea fuziune a contrariilor, care supune şi domină, reprezentându-şi dezvăluit personajul, dar nu dezicându-se de el, descoperindu-l cu gingăşie, smerenie şi înţelegere, dizolvându-l în personalitatea sa luxuriantă. Dar mai tot timpul cu acel zâmbet ghiduş în colţul gurii, gata să erupă în râs gâlgâitor.” – Modola Doina, Cotidianul, 29 martie 2019

Și tot miercuri, 1 aprilie, pentru cei care doresc să vadă un spectacol online, veștile bune vin dintr-un parteneriat TVR -Teatrul Bulandra:

„Teatrul Bulandra continuă seria difuzărilor online pe:

https://www.facebook.com/bulandra/

http://bulandra.ro/

https://www.smartradio.ro/

Unchiul Vania de A.P. Cehov, primul spectacol pus în scenă la Teatrul Bulandra de regizorul ucrainian, Yuri Kordonsky, și transmis miercuri, 1 aprilie, ora 19.00.

Filmarea este obținută prin amabilitatea Societății Române de Televiziune/ Casa de Producție TVR. De menționat este faptul că în producția TVR sunt invitați doi actori care nu apăreau în distribuția inițială, respective Coca Bloos (în locul regretatei Irina Petrescu) și András Demeter (în locul lui Șerban Pavlu)

În acest moment mă preocupă foarte mult problema timpului. Ce este timpul? Ce face cu noi? Cum se scurge el, deşi nu e liniar. E ca un tren care a pornit, dar care în acelaşi timp este suspendat în timp. Trenul ăsta nebun, absolut dement, care stă pe loc. Teoretic, întotdeauna am fost conştient că tema piesei este timpul. Dar percepeam totul la nivel teoretic. Acum nimic nu mai este teoretic, sunt mai bătrân cu treisprezece ani şi văd cum şi peste ceilalţi au trecut aceşti ani. Această stare cuprinde şi dispariţia Irinei Petrescu. Ea trăieşte oricum în acest spectacol, este acolo, mulţi ani din viaţa ei sunt acolo. O ţin minte pe Irina, o simt. Ating decorul, dar exact acolo l-a atins şi ea. Când realizezi asta, deja nu mai poţi să îl atingi la fel, să îi ignori povestea. Este experienţa noastră, iar durerea pierderilor este cuprinsă acolo. Tema timpului, tema vârstei, îmi sună astăzi mult mai actual, faţă de atunci când eram tânăr şi mă gândeam că vom îmbătrâni cu toţii, la un moment dat. Acum lucrul acesta a devenit realitate – declara regizorul Yuri Kordonsky în timpul filmărilor pentru TVR”

După încheierea transmisiunii online, spectacolul va fi reluat pe TVR 3, sâmbăta 4 aprilie, ora 20.00, cu reluare duminică, 5 aprilie, la ora 14.00.

 

Urmează:

joi, 2 aprilie

Ora 14.00„Cei din urmă” de Maxim Gorki, regia artistică și tv: Radu Penciulescu

 

Ora 20.00 – „Bani de dus, bani de întors”, în regia lui Alexandru Tocilescu

 

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

 

Detalii pe

www.tvr.ro

https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

https://www.instagram.com/casadeproductietvr/