Foto credit: Navy

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) pe Stadionul Portul de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Formaţiuna medicală va trata cazurile ușoare și medii de infectări cu coronavirus, pentru descongestionarea altor unități medicale din zona Dobrogei. Marți a ajuns la Constanța cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța. Lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj, cu o capacitate de 150 paturi continuă în jurul formațiunii medicale modulare de tratament.

Unitatea medicală este montată de militari din forţele terestre şi navale
Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT. După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.
Foto credit: Navy
Foto credit: Navy
Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN
În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 04 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.
Foto credit: Navy
Foto credit: Navy
Adelina Boboc, RADOR