Camera Deputaţilor a dezbătut în plen modificarea regulamentului de funcţionare

Realizator: Camera Deputaţilor a dezbătut, astăzi, în plen, modificarea regulamentului de funcţionare, astfel încât deputaţii să lucreze online de la distanţă pe timpul stării de urgenţă. În cadrul dezbaterilor, deputatul PNL Gabriel Andronache a anunţat că parlamentarii liberali vor vota împotrivă şi vor ataca la CCR modul în care s-a luat decizia de către Biroul Permanent al Camerei. Deputatul Varujan Pambuccian a prezentat un amendament care prevede ca desfăurarea şedinţelor, cu ajutorul mijloacelor electronice, să se aplice pe un termen limitat. La rândul său, deputatul UDMR Márton Árpád s-a exprimat pentru modificarea regulamentului, însă cu condiţia ca la comisiile de specialitate să fie găsită o altă modalitate de lucru care să permită dezbaterile amendamentelor depuse de parlamentari.
Márton Árpád: Avem în continuare rezerve şi în ceea ce priveşte modul de vot. Nu avem nici un control asupra faptului că votul nostru într-adevăr a fost contabilizat aşa cum l-am dat. Avâd însă în vedere situaţia actuală, vom vota ‘pentru’ cu o condiţie: ca în timpul cel mai scurt să se găsească o altă modalitate de lucru în comisii, posibilitatea susţinerii amendamentelor respinse şi un alt sistem de vot final.
Realizator: Votul în plen este în desfăşurare. Dacă rezultatul va fi favorabil prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor online pentru dezbaterea de proiecte de legi va avea loc mâine./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 aprilie)