Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a votat intrarea în carantină a orașului Țăndărei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a votat intrarea în carantină a orașului Țăndărei. Propunerea a fost înaintată Comitetului Național pentru Situații de Urgență, după ce într-un singur cartier al orașului au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități.
Reporter: Clementina Tudor – Peste 800 de romi din Țăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate și au transmis noul coronavirus în comunitate. Urmare a deceselor înregistrate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a votat azi intrarea în carantină a orașului Țăndărei, propunere care a fost avansată spre decizie în Comitetul Național. Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, precizează că cele patru decesee înregistrate au legătură epidemiologică.
Toniţa Manea: Aam monitorizat încă de la început situația Țăndăreiului în mod special, am luat în calcul sesizările doamnei primar de la Țăndărei și primarilor din localitățile respective, care mi-au spus că ar fi astfel de probleme. La un moment dat, nu s-a confirmat că ar ieși cetățeni de etnie romă din localitate, dar totuși înregistrăm aceste decese, ceea ce înseamnă că cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsurile legale impuse de către autorități. S-a stabilit prin această anchetă că au luat contact.
Reporter: În cartierul Strachina din Țăndărei au fost luate 163 de probe privind infectarea cu noul coronavirus, dar rezultatele acestora sunt în așteptare./denisse