Proiect: fonduri europene pentru stimulente la salariul personalului medical și auxiliar care tratează pacienți cu CODIV-19

Realizator: Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei în desfăşurare la această oră un proiect de ordonanță de urgență care aprobă decontarea din fonduri europene a unui stimulent de risc aplicat salariului pentru medicii şi personalul medical implicat direct în tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19.
Reporter: Andrei Şerban – Miniştrii discută la această oră proiectul unei ordonanţe de urgență care permite folosirea de fonduri europene pentru acordarea unui stimulent la salariu pentru personalul medical și auxiliar care tratează pacienți cu CODIV-19, dar permite și cumpărarea de echipament pentru protejarea acestora. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a introdus pe ordinea de zi un act normativ care va permite susținerea financiară a părinților care rămân acasă pentru creșterea copilului şi în perioada vacanței.
Violeta Alexandru: Se impune o reglementarea cu privire la vacanța școlară, o hotărâre de guvern în completarea celei dinainte pentru ca şi în vacanța școlară, atât părinţii copiilor la grădiniţă şi şcoală, cât şi cei de le creşă să poată beneficia în continuare de sprijinul acordat, având în vedere situaţia prezentă în care, într-adevăr, se impune să rămână acasă pentru îngrijirea copilului.
Reporter: Tot pe ordinea de zi suplimentară, ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a introdus două acte normative, unul se referă la normele metodologice de susţinere financiară a întreprinderilor mici şi mijlocii care sunt afectate de pandemia cu COVID-19, iar celălalt se referă la normele metodologice de aplicare a ordonanţei de urgenţă care prevede amânarea ratelor bancare pentru maximum nouă luni. #HUN/ilixandru/sdm2

RRA – 2 aprilie