Preşedintele rus va prezida o reuniune consacrată situaţiei de pe piaţa petrolului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va prezida o reuniune consacrată situaţiei de pe piaţa mondială a petrolului. La reuniunea de vineri vor participa reprezentanţi ai Guvernului, ai Administraţiei Prezidenţiale şi reprezentanţi din sectorul petrolier, a anunţat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus. Dmitri Peskov a precizat că liderul rus, Vladimir Putin, a examinat situaţia de pe piaţa mondială a petrolului, de pe pieţele energetice cu liderii altor state ale lumii, inclusiv cu omologul său american, Donald Trump.

Dmitri Peskov a adăugat că Ministerul rus al Energiei poartă convorbiri permanente cu reprezentanţii ministerelor din diverse state ale lumii, din cauza atmosferei nefavorabile pe piaţa mondială a petrolului.

„Acestea şi sunt, de fapt, motivele pentru care preşedintele rus, Vladimir Putin, se întâlneşte cu conducerea ministerelor de profil şi cu cei din sectorul petrolier pentru a examina situaţia”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI./vdraguta/schelaru

www.russian.rt.com – 3 aprilie)