În Italia se înregistrează scăderi ale numărului de infectări

Bilanțul pandemiei de coronavirus a depășit 59.000 de morți și 1.100.000 de infectări, potrivit Johns Hopkins University. Organizația Mondială a Sănătății anunță că pandemia ajuns în 207 țări și teritorii. Cea mai gravă situație se înregistrează în Statele Unite, unde sunt un sfert din numărul total de infectări, și Europa, cu cel mai mare număr de decese. Se înteţesc, totodată, avertismentele că următoarea țară afectată puternic va fi Japonia, în cazul în care aceasta nu ia măsuri mai ferme imediat. În Europa, Spania a depășit Italia ca număr de infectări și a înregistrat alte 900 de decese, ceea ce a adus totalul la 11.000, însă tendința este de stabilizare. Şi în Italia se înregistrează scăderi ale numărului de cazuri, dar decesele se apropie de 15.000, după cum transmite corespondenta RRA, Elena Postelnicu.
Corespondenţă de la Roma – Reporter: 85.388 de pacienți pozitivi se află în spitale sau în izolare la domiciliu, sub supraveghere medicală, în Italia. Numărul pacienților decedați a ajuns la 14.681, dintre care 766 numai în ultimele 24 de ore. În creșterea este și numărul medicilor decedați – 77, în vreme ce peste 10.000 de doctori, asistenți și alți operatori sanitari aflați în prima linie în spitale s-au infectat cu COVID-19. Ambasadorul României la Roma, George Bologan, face apel către cetățenii români din peninsulă să renunțe la deplasările în țară de sărbători și să respecte regulile impuse de autorități.
George Bologan: Să respectăm regulile și deciziile autorităților italiene, române și să le fim parteneri în această situație care ne-a surprins pe toți. Şi nu uitați că anul acesta, renunțând la deplasări în țară și alegând responsabil să stăm acasă, salvăm vieți.
Reporter: La Vatican, în contextul pandemiei de coronavirus, în acest an, celebrările liturgice ale săptămânii sfinte prezidate de Papa Francisc vor suferi modificări semnificative și se vor desfășura începând cu cea de mâine, din Duminica Floriilor, fără prezența credincioșilor./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 aprilie