În Italia a scăzut pentru prima oară numărul pacienților în stare gravă

Realizator: Europa, continentul cel mai afectat deocamdată, pare să cunoască o stagnare a pandemiei, cu excepția Marii Britanii care a anunțat un record zilnic de peste 700 de morți, după ce a adoptat cu întârziere măsurile de prevenție. Spania și Franța înregistrează rate mai mici de spitalizare, iar în Italia a scăzut pentru prima oară numărul pacienților în stare gravă. Consemnul la domiciliu rămâne însă în vigoare, iar slujba de Florii de la Vatican se va desfășoară astăzi cu porțile închise. Corespondenta noastră la Roma, Elena Postelnicu, relatează:
Reporter: Dintre cele 124.632 de cazuri de coronavirus înregristrate de la începutul epidemiei în Italia 15.362 de pacienți au murit și 20.996 s-au vindecat, 681 de cetățeni au decedat în ultimele 24 de ore. Ieri a fost anunțată și moartea unui polițist infectat cu COVID-19 din escorta premierului Giuseppe Conte.
Pentru prima dată în ultimele trei săptămâni la secțiile de terapie intensivă se înregistrează cu 74 de pacienți mai puțin – potrivit șefului Protecției Civile, Angelo Borrelli:
Angelo Borrelli: Aceasta este o informaţie importantă, pentru că permite spitalelor noastre să respire. Este prima statistică în scădere de când am intrat în starea de alertă.
Reporter: De astăzi, în regiunea Lombardia, potrivit unei ordonanțe emise de guvernatorul Attilio Fontana, este obligatorie pentru cei care ies din case acoperirea nasului și a guri cu măști de protecție, cu fulare sau eșarfe. Această regulă a fost impusă de sâmbătă și în regiunea autonomă Alto Adigei.
La Vatican, unde se înregistrează șapte cazuri de coronavirus, slujba din duminica Floriilor, prezidată de Papa Francisc în Bazilica San Pietro, va avea loc, începând cu ora locală 11:00, fără credincioși, fiind transmisă prin intermediul televiziunilor în toată lumea.#HUN/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)