Preşedintele Donald Trump avertizează că SUA vor traversa cea mai dificilă fază a pandemiei

Realizator: Președintele Donald Trump le-a cerut americanilor să se pregătească pentru cea mai dificilă fază a pandemiei de coronavirus, când se va înregistra un număr mare de decese, și a spus că este o situație nemaivăzută pe timp de pace. La obișnuita informare de presă de la Casa Albă, președintele a insistat pe nevoia respectării măsurilor de distanțare socială și a recomandat purtarea măștilor de protecție în afara locuințelor, dar a adăugat că el nu va face acest lucru.
Statele Unite au cele mai multe cazuri de infectare din lume și, de ieri, au și cel mai mare număr zilnic de decese – 1.480 – raportate de o singură țară, de la începutul pandemiei.
Corespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Cu peste 305.000 de cazuri confirmate de coronavirus în Statele Unite și mai mult de 8.200 de decese legate de COVID-19, președintele Trump a încercat aseară, în conferința de presă de la Casa Albă, să pregătească națiunea pentru ceea ce a numit „cea mai dură săptămână”.
Donald Trump: Între această săptămână și următoarea vom trece probabil prin cea mai dură săptămână. Din nefericire, vor fi multe decese.
Reporter: Proiecțiile Casei Albe arată că mai mult de 100.000 de persoane ar putea muri din cauza virusului. Următoarele două săptămâni vor fi extraordinar de importante – a arătat și coordonatoarea Casei Albe pentru răspunsul la coronavirus, doctor
Deborah Birx. „Acum este momentul să nu mai mergeți în magazinele alimentare, în farmacii și să faceți totul pentru siguranța familiei voastre și a prietenilor voștri. Aceasta înseamnă menținerea distanței de 2 m față de ceilalți și spălarea mâinilor”.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)