Zborurile comerciale către alte nouă țări intrate pe harta roșie COVID-19 sunt suspendate

Realizator: De astăzi sunt suspendate zborurile comerciale către alte nouă țări intrate pe harta roșie COVID-19. Sunt cursele spre și dinspre: Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Statele Unite, Turcia și Iran. Decizia a fost luată prin Ordonanța militară 7, prezentată ieri de ministrul de interne, Marcel Vela. El a făcut și un nou apel la românii din diaspora să nu vină acasă de sărbători:
Marcel Vela: Rămâneți acasă, în țările unde locuiți și faceți acolo sărbătorile în pace și liniște în acest an, departe de cei dragi. Din păcate, aici vom fi obligați să vă invităm să locuiți 14 în spațiile de carantinare instituționalizate. Vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară, situația în care ne aflăm. Vă pot garanta însă că vom ieși din această situație grea și vom fi împreună.
Realizator: Ministrul de interne a mai precizat că vor și permise cursele charter pentru transportul muncitorilor sezonieri din România către alte state europene. Autoritățile din Italia și Germania au spus deja că au mare nevoie de românii care lucrau de obicei în agricultură în aceste țări./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 aprilie)