În SUA s-au înregistrat pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de decese din cauza pandemiei

O nouă zi neagră pentru SUA, care au înregistrat pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de decese din cauza pandemiei. În decurs de 24 de ore sunt peste 430.000 de cazuri de infectare, iar așteptările autorităților sunt deocamdată sumbre. Există însă și unele vești bune; în satul New York, cel mai afectat, spre exemplu, situația pare să se stabilizeze, dar autoritățile recomandă în continuare prudență sporită.
Reporter: Doina Saiciuc – Cu peste 14.600 de decese legate de coronavirus și peste 430.000 de cazuri confirmate, în Statele Unite se așteaptă ca numărul celor care își vor pierde viața să crească, dar, a spus directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, doctorul Anthony Fauci, numărul cazurilor noi de coronavirus a atins vârful și ar urma ca după săptămâna viitoare să înceapă o reducere a numărului de infecții.
Anthony Fauci: Știm acum cu siguranță că măsurile pe care le aplicăm de reducere a riscului răspândirii virusului au un efect pozitiv, dar nu poți vedea acest lucru decât câteva săptămâni mai târziu. La sfârșitul săptămânii trecute am spus cu toții, de pe acest podium, că aceasta va fi o săptămână cu adevărat foarte rea. În același timp, spuneam că sperăm să vedem o mică schimbare în numărul spitalizărilor zilnice și al pacienților în terapie intensivă, iar New Yorkul a început să vadă acest lucru. Afirm toate acestea, dar fac un pas înapoi, spunând nu fiți prea încrezători, pentru că ceea ce se va întâmpla peste două săptămâni și jumătate cu oamenii deja infectați va fi semnificativ.
Reporter: A spus doctorul Fauci în conferința de presă de aseară de la Casa Albă./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 aprilie