Militarii din cadrul Forţelor Navale sprijină echipajele Ministerul Afacerilor Interne în lupta contra COVID-19

Comandamentul   Flotei   și   unitățile   militare   subordonate   pe   linie   de garnizoană contribuie la efortul de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19, prin intervenția militarilor din județul Constanța. La misiuni participă militari din unitățile militare subordonate pe linie de garnizoană Comandamentului Flotei: Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale„Ovidius”, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, Divizionul 150 Rachete Navale, Divizionul 50 Corvete,  Divizionul 164  Forțe Navale pentru  Operații Speciale, Divizionul 508 Rachete de Coastă, Flotila 56 Fregate și Secția 335 Logistică.
Militarii sprijină forțele Ministerului Afacerilor Interne, conform prevederilor Decretului nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare emise ulterior.
Peste 120 de militari și 20 de  mijloace tehnice acționează în județul Constanța în 22 de misiuni de sprijin a forțelor Ministerului Afacerilor Interne în activități de ordine publică, misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, precum și în misiuni de  pază și protecție a unor obiective.
Militari și echipaje ale Poliției Militare din cadrul Forțelor Navale execută șapte misiuni în sprijinul Ministerului Afacerilor Interne la punctele de supraveghere în municipiile Constanța, Mangalia   și Medgidia. La nivelul garnizoanelor Constanța și Mangalia, militarii au preluat paza și protecția a treisprezece obiective, aflate până acum în responsabilitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. De asemenea, la cele două punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche și Ostrov, militarii execută misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului.
Adelina Boboc – RADOR