Ordonanța numărul 8: Piețele agroalimentare vor rămâne deschise în perioada stării de urgență

Realizator: Autorităţile au emis o nouă ordonanță militară valabilă în perioada stării de urgență. Ordonanța numărul 8 a fost publicată în cursul nopții în Monitorul Oficial, după ce a fost prezentată aseară de ministrul de interne, Marcel Vela. Printre prevederile noului document, se numără interzicerea exportului mai multor produse, precum grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, ulei, zahăr și produse de brutărie. Este permisă deplasarea în afara locuinței după ora 22:00 pentru cei care se ocupă cu pescuitul comercial și pentru apicultori. Totodată a fost prelungită suspendarea zborurilor comerciale către și dinspre Spania începând cu 14 aprilie, cu excepția celor efectuate cu aeronave de stat, de transport marfă și corespondență, precum și a zborurilor umanitare. Marcel Vela a anunțat și că piețele agroalimentare vor rămâne deschise în perioada stării de urgență.
Marcel Vela: Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol și evident cu obligația respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Se permite deplasarea producătorilor agricoli de la locul de producție a produselor agroalimentare până și, evident, de la piața agroalimentară, cât și accesul în interiorul acesteia pe baza unei declarații pe proprie răspundere și a certificatului de producător. În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare celor două sărbători pascale operatorii economici care comercializează produse agroalimentare își pot prelungi programul de funcționare în funcție de necesități.
Realizator: Ministrul de interne, Marcel Vela, a făcut un nou apel către populație să respecte măsurile de izolare socială, în contextul apropierii sărbătorilor pascale.#HUN/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (10 aprilie)