Mesajul premierului Ludovic Orban cu ocazia Paștelui Catolic și a Floriilor Ortodoxe

În aceste vremuri dificile pentru țara noastră și pentru omenire, duminică ne vom bucura totuși, credincioși romano-catolici, reformaţi, unitarieni, evanghelici și ortodocși, deopotrivă, de o dublă sărbătoare: Paștele Catolic și Floriile Ortodoxe – scrie premierul Ludovic Orban, într-un mesaj transmit în ajunul acestor mari sărbători creștine.
Este un moment extrem de dificil pentru toți, adaugă el, dat fiind că este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică oficiază riturile pascale fără credincioși.
Şeful executivului adresează un îndemn de a-i aduce în gândurile noastre pe toți cei care ne-au părăsit în urma infecției cu noul coronavirus, dar și de a-i omagia pe eroii din prima linie care fac tot posibilul să țină în frâu această molimă. El amintește, totodată, că nu trebuie să ne vizităm în această perioadă părinții și bunicii sau să ne vedem cu rudele la masă conform tradiției de Paşte.
Ştiu, este foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre aceasta epidemie – se arată încrezător premierul Ludovic Orban./pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie)