Pieţele agro-alimentare sunt deschise, însă numai pentru agricultorii care au certificat de producător

Pieţele agro-alimentare sunt deschise pe toată perioada stării de urgenţă, însă numai pentru agricultorii care au certificat de producător. La Sibiu ciobanii din zonă îşi pot comercializa mieii în cea mai mare piaţă agro-alimentară din oraş, dar sunt nevoiţi să respecte condiţii mai stricte decât de obicei.
Reporter: Carmen Vulcan – La Sibiu, miei gata tăiaţi pot fi vânduţi la fel ca şi în anii trecuţi în boxele din hala de lactate şi carne din Piaţa Cibin, dar condiţiile vor fi mult mai stricte, atât cele de igienă, cât şi pentru evitarea aglomeraţiei – spune directorul pieţelor Teodor Birţ.
Teodor Birţ: Am separat sectorul de brânzeturi de cel de carne. Sunt oameni de-ai noştri la intrări, să lase în interior doar câte o persoană pentru fiecare vânzător, astfel încât să nu se aglomereze.
Reporter: Şi condiţiile de protecţie şi igienă sunt mult mai stricte.
Teodor Birţ: Să poarte mănuşi şi mască, dezinfectăm permanent suprafeţele care sunt atinse de oameni.
Reporter: Producătorii din piaţă se plâng că vânzările au scăzut foarte mult şi speră ca măcar săptămâna viitoare, înaintea Paştelui, să aibă ceva mai mulţi cumpărători.
-: Nu merge vânzarea deloc, nu mai iese lumea, nu mai vine. Am vândut într-o zi şi două kg de telemea, deci nici motorina de la Sadu la Sibiu nu o scoatem.
-: În perioada asta nouă ne mergea foarte bine, dar acuma nu mai vin clienţii, poate săptămâna viitoare şi noi speram, dar e foarte greu./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 aprilie)