În Italia scade substanțial numărul noilor îmbolnăviri cu COVID 19

În Italia scade substanțial numărul noilor îmbolnăviri și al deceselor asociate noului coronavirus, la șapte săptămâni de la debutul epidemiei.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – În ultimele 24 de ore s-au înregistrat în Italia 1.984 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, 431 de decese și 1.677 de vindecări. Datele despre persoanele decedate indică cea mai mică creștere, de la 18 martie. Şi internările la terapie intensivă au scăzut în continuare, pentru a noua zi consecutiv.
La finalul celei de-a șaptea săptămâni de epidemie, Italia înregistrează un total de 156.363 de cazuri, cu 19.899 de morți și 34.211 persoane vindecate.
În condițiile în care ieri au debaricat la Pozzallo, în Sicilia, 100 de africani care au traversat ilegal Mediterana, şeful Protecției Civile, Angelo Borrelli, a semnat o ordonanță pentru asistența sanitară și supravegherea migranților salvați în mare sau care ajung pe teritoriul italian cu bărci autonome. Deja acești 100 de migranţi şi alți 150 aflați pe o navă umanitară în largul Mării Mediterane au intrat în carantină, sub supraveghere medicală./rpatulea/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 aprilie)