Slujba de Înviere a fost oficiată de Papa Francisc în condiții de excepție

Moment istoric la Vatican – slujba de Înviere a fost oficiată de Papa Francisc în condiții de excepție în lipsa miilor de credincioși. Pandemia de coronavirus i-a obligat pe oameni să petreacă Sfintele Paști în case, cu biserici goale și în condiții stricte de securitate și izolare.
Corespondență din Italia – Reporter: Elena Postelnicu – Trebuie să recâștigăm dreptul la speranță, a subliniat în predica sa dintr-o noapte de Înviere de neuitat la Vatican, într-o catedrală pustie, fără credincioși, Papa Francisc: „este o speranţă nouă și vie, care vine de la Dumnezeu. Nu este simplu optimism. Nu este numai un cuvânt de încurajare gol. Este un dar din cer pe care nu l-am fi putut câștiga singuri. Totul va fi bine – repetăm de a lungul acestor săptămâni, agăţându-ne de frumusețe a umanității noastre și lăsând cuvinte de încurajare să plece din inimile noastre, dar pe măsură ce zilele trec și temerile cresc. Chiar și cea mai îndrăzneață speranță se poate evapora. Speranța lui Iisus este diferită”.
Reporter: Sfânta liturghie din această dimineață va fi celebrată de Papa Francisc nu în piața San Pietro, cum se obișnuia, ci în interiorul Bazilicii, tot fără credincioși. La ora 12:00, din Altarul Mărturisirii și nu din balconul Catedralei, conform tradiției, Suveranul Pontif va transmite tradiționalul Urbi et Orbi și va binecuvânta credincioșii care urmăresc slujba din case, la radio, în fața televizoarelor sau pe internet.#HUN./cpodea/schelaru/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie