Statele Unite au devenit țara cu cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului

Statele Unite au devenit țara cu cele mai multe decese din lume din cauza coronavirusului – aproximativ 2.000 de victime raportate zilnic, cele mai multe fiind la New York. Aseară, președintele american Donald Trump a decretat stare de dezastru și în statul Wyoming.

Crespondenţă din Washington – Reporter: Doina Saiciuc – Aseară, numărul deceselor legate de coronavirus ajunsese în Statele Unite la peste 20.400, depășindu-l pe cel înregistrat în Italia. În ultima săptămână, numărul celor care și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus s-a dublat, crescând acum cu aproximativ 2.000 zilnic. Președintele Trump a aprobat ieri declararea stării de dezastru și pentru statul Wyoming.

Este prima oară în istoria Statelor Unite când un președinte a declarat stare de dezastru major simultan în toate cele 50 de state americane, ca și în districtul Columbia, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Insulele Northern Mariana, Guam și Puerto Rico. Declarațiile asigură accesul guvernelor statelor la finanțare federală. Ele pot ajuta, de asemenea, guvernele statelor să se coordoneze cu resursele federale ca FEMA, Agenția de Management al Urgențelor Federale, și cu Corpul de Ingineri al Armatei.

În ce-l privește, în loc de a merge în această dimineață, ca de obicei, la slujba primei zile a Sfântului Paște, de la ora 11:00, la Biserica Bethesda-By-The Sea, din Palm Beach, Florida, președintele Trump a spus că va urmări pe laptopul tău slujba transmisă de o mare biserică din Dallas, și în loc de a participa la așa-numitul brunch și așa-numita vânătoarea de ouă a copiilor pe pajiştea din Mar-a-Lago, Donald Trump își petrece Paștele în Washington, reflectând la decizia despre care a spus că va fi cea mai importantă decizie a președinției sale, aceea de a alege momentul în care să redeschidă țara./cpodea/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 aprilie