Mihail Gorbaciov cere statelor lumii să reducă cheltuielile pentru apărare, din cauza pandemiei de coronavirus

Fostul preşedinte al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, a adresat un apel, prin care cere tuturor statelor lumii să reducă cheltuielile destinate apărării, din cauza pandemiei de coronavirus.
Liderul ex-URSS, Mihail Gorbaciov, le cere statelor lumii să-şi asume responsabilitatea de a reduce cu 10-15% cheltuielile pentru apărare, din cauza pandemiei de coronavirus. Acest apel a fost făcut de Mihail Gorbaciov în articolul său intitulat „Când pandemia se va încheia, lumea ar trebui să fie mult mai unită”, publicat în revista „Time”.
Potrivit afrimaţiilor lui Gorbaciov, prioritatea întregului mapamond ar trebui să devină securitatea persoanei, asigurarea ei cu alimente şi apă, asigurarea protecţiei mediului înconjurător şi asigurarea necondiţionată şi în mod prioritar a sănătăţii oamenilor.
„În momentul de faţă este destul de clar: este necesar să se redistribuie resursele, mijloacele, să fie modificată destinaţia cheltuielilor pentru apărare, acestea fiind folosite în alte scopuri pentru a asigura securitatea omului”, a mai declarat Gorbaciov.
În opinia lui Mihail Gorbaciov, pandemia şi consecinţele acesteia se vor răsfrânge extrem de puternic asupra celor săraci, agravând astfel echitatea socială.
Mihail Gorbaciov a mai menţionat faptul că, în afară de reducerea cheltuielilor pentru apărare, la nivel mondial este oportună organizarea unei sesiuni extraordinare speciale a Adunării Generale a ONU.
Ex-preşedintele URSS, Mihail Gorbaciov, a mai sublinit că este ineficint să lupţi împotriva coronavirusului doar la nivel naţional, este necesară o cooperare internaţională.
Amintim că, la data de 11 martie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, OMS, a declarat pandemie de coronavirus./vdraguta/sdm2
(www.russian.rt.com – 16 aprilie)