La Spitalul Județean de Urgență din Vaslui au fost înființate linii de gardă pentru acordarea asistenței medicale pediatrice

La Spitalul Județean de Urgență din Vaslui au fost înființate linii de gardă pentru acordarea asistenței medicale pediatrice. Măsura era absolut necesară, în condițiile în care la unitatea de primiri urgențe se prezintă zilnic zeci de copii cu diverse probleme de sănătate. Până acum, medicii pediatri de pe secția de specialitate a spitalului erau obligaţi să îi îngrijească și pe cei mici care veneau la urgențe, actul medical devenind total ineficient.
Reporter: Alina Darie – Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui susține că era mare nevoie de înființarea acestor două linii de gardă, mai ales a celei de pediatrie din cadrul unității de primire urgențe.
Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean Vaslui: E foarte importantă pentru că până acum medicii care vedeau copiii in urgenţă, deci toate prezentările, erau medicii care îşi făceau activitate şi pe secţia de pediatrie de la etajul 5. Când îl anunţa cineva din UPU că este un copil la consultaţie, medicul pleca de sus, e pe secia de pediatrie, cobora în UPU să vadă copilul. Tot timpul era cieva nemulţumit: ba părinii pe jos, din UPU, care spuneau că aşteaptă prea mult ca să coboare meicul de pe secţie, care poate în acelaşi timp avea o urgenţă pe secţie, ori părinţii de sus, care erau internaţi cu copiii, că de ce îi coboară medicul în UPU şi stă aşa de mult.
Reporter: Numărul cazurilor de copii care se prezintă zilnic la unitatea de primire urgenţe a Spitalulu Judeţean este unul mare, iar acesta a fost motivul principal al demersurilor pentru înfiinţarea acestei noi linii de gardă.
Ana Rinder: Noi avem cam 50 de prezentări pe zi în UPU pediatrie.
Reporter: Trebuie spus că spitalul de urgenţă este cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Vaslui, iar aici vin pacienţi din toată zona./denisse

RRA – 18 aprilie