O fetiță infectată cu coronavirus, care a fost diagnosticată cu apendicită acută perforată, a fost operată cu succes

O fetiță infectată cu coronavirus, care a fost diagnosticată cu apendicită acută perforată, a fost operată cu succes de o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Intervenția chirurgicală a fost îngreunată de măsurile de siguranță pe care medicii au fost obligați să le respecte.
Reporter: Sorin Cealera – Fetița de șapte ani din Constanța a ajuns la spital cu dureri abdominale. La triajul epidemiologic, familia a precizat că a călătorit în străinătate, iar în urma radiografiei pulmonarăe, care a arătat modificări, fetița a fost testată pentru COVID-19 și rezultatul a ieșit pozitiv. Medicii au diagnosticat-o cu apendicită acută gangrenoasă perforată, care trebuie operată urgent. Chirurgul pediatru Florin Daniel Enache a fost chemat de-acasă și împreună cu echipa sa a intrat fără nici-o ezitare în sala de operație:
Florin Daniel Enache: Mă pregăteam să iau prânzul cu familia. Nu am avut timp să ne gândim la repercusiuni, nu am avut timp să ne gândim la altceva în condiţiile astea extreme există tot felul de scenarişti. Aici nu s-a pus problema să ne gândim să nu o operăm! Este foarte dificil să operezi cu combinezonul acela impermeabil, în care transpiri din toți porii.
Reporter: Toți medicii au purtat, pe lângă echipamentul uzual, combinezoane, câte trei rânduri de halate sterile, două măști de protecție, trei perechi de mănuși și două rânduri de botoși de plastic. Salvată, fetița este acum în izolare, în timp ce medicii, care au urmat toate măsurile de dezinfecție necesare, s-au putut întoarce acasă./amirea #HUN/sdm2

RRA – 21 aprilie