Conducerea Poliţiei Române a făcut o serie de declarații de presă

Conducerea Poliţiei Române a făcut o serie de declarații de presă în urma incidentului de dimineață, când oamenii legii au împușcat un bărbat din capitală, care ulterior a decedat.

Când un cetățean sau polițist este atacat, nu vom ezita să folosim mijloacele din dotare – declarația îi aparține secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu. El a ținut să precizeze că forțele de ordine folosesc armele doar atunci când nu mai există altă cale.

Bogdan Despescu: Activitățile noastre nu au drept scop violența împotriva persoanelor sau suprimarea vieții, dar, în același timp, când un cetăţean sau un polițist este atacat, este supus unei agresiuni, unei vătămări corporale sau îi este pusă viața în pericol, acționăm ferm conform legii şi nu vom ezita să folosim toate mijloacele din dotare. În cazul din capitală, doi poliţişti au fost atacaţi cu obiecte ascuţite, de natură să le pună viața în pericol și au reacționat folosind armanentul din dotare.

Realizator: Incidentul s-a petrecut în această dimineață, când un bărbat din sectorul 1 al capitalei, îmbrăcat doar în lenjerie intimă și care era violent, a amenințat și lovit polițiștii sosiți la fața locului. Oamenii legii au deschis focul asupra sa şi l-au rănit. Atacatorul a decedat ulterior la spital. Conducerea Poliției spune că va oferi organelor de anchetă toate informațiile de care au nevoie, dar i-a asigurat și pe oamenii legii de sprijin. Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie