Declaraţii ale președintelui Klaus Iohannis despre măsurile de relaxare

După data de 15 mai putem să intrăm într-o fază de relaxare a măsurilor impuse de autorități din cauza infecțiilor cu coronavirus, a declarat președintele Klaus Iohannis. Şeful statului spune că aceste decizii sunt condiționate de scăderea numărului infecțiilor și al deceselor. Președintele le-a mulțumit, totodată, românilor pentru că au respectat măsurile impuse de autorități și bisericilor pentru organizarea ceremoniilor de Paște, fără să-i expună pe credincioși. Klaus Iohannis s-a referit și la o serie de informații vehiculate în spațiul public referitoare la persoanele în vârstă și a precizat că statul nu va veni să impună măsuri inumane.

Reporter: Oana Bâlă – Președintele Klaus Iohannis a anunțat că relaxarea măsurilor impuse de către autorități se va face doar în anumite condiții: dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus va scădea, la fel, și numărul de decese și dacă indicațiile venite din partea guvernanților vor fi respectate în continuare.

Klaus Iohannis: Este important de știut că aceste măsuri vor fi graduale. La început vor fi posibile, iarăși, activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidentă nevoie de evaluare a medicilor, a specialiștilor, dar și o evaluare economică, fiindcă noi dorim să repornim economia României.

Reporter: Şeful statului a făcut referire la un plan de măsuri apărut în spațiul public, care prevedea, printre altele, ca persoanele de peste 65 de ani și să fie carantinate. Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla şi că statul român nu va impune măsuri inumane. În opinia sa, aceste planuri prost gândite şi prost prezentate nu fac decât să inducă panică în rândul populaţiei.#HUN./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie