241 de semnalări de OZN-uri în Belgia după lansarea sateliților SpaceX

„UFO-meldpunt” flamand a anunțat, miercuri, că a primit deja 241 de semnalări de obiecte zburătoare neidentificate în acest an. Majoritatea OZN-urilor observate au fost, de fapt, mini-sateliți ai constelației „Starlink”, lansaţi de grupul spațial al lui Elon Musku, SpaceX.
Weekendul trecut, asociația belgiană de observare a OZN-urilor a primit 70 de noi notificări. Cu 241 de observații în prezent pe contor, numărul de rapoarte se apropie treptat de cele 270 primite pe întregul an 2019.
Totuşi, majoritatea rapoartelor se referă la sateliții „Starlink” ai grupului SpaceX. Este vorba despre 60 de sateliți care au fost lansați pe orbită din Florida pe 18 martie. Pe 18 și 19 aprilie, în special, asociația flamandă a cunoscut un vârf al observațiilor.
„De asemenea, acești sateliți vor fi extrem de vizibili, în special pe vreme senină, în zilele următoare”, potrivit asociației. Pentru a evita alte notificări despre acești sateliți, „UFO-meldpunt” invită observatorii să consulte o pagină de informații dedicată sateliților „Starlink” de pe site-ul său înainte de a completa formularul de observare./rcostea

(www.lesoir.be – 23 aprilie)/