„Multe familii fac foamea în Italia și riscă să cadă victime cămătarilor”, spune Papa Francisc

Pentru a treia zi consecutiv, miercuri, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a scăzut in Italia. De asemenea, numărul victimelor a scăzut, chiar dacă cifra este încă de peste 400. Totalul depășește 25.000 de decese, în timp ce în Europa sunt peste 110.000 de morți.
Trebuie reluate activitățile comerciale în Italia și trebuie să se încerce să pună pe picioare țara, care a fost nevoită să oprească activitățile de producție din cauza coronavirusului. Giuseppe Conte întoarce pagina: „Țara nu poate fi ținută închisă după 4 mai”, a explicat premierul italian. Așadar, noua misiune a Executivului este de a reporni economia.
Papa Francisc lansează o alarmă: din cauza coronavirusului, multe familii vor fi reduse la sărăcie și riscă să cadă victime cămătarilor. „În multe părți, este resimțit unul dintre efectele acestei pandemii, faptul că multe familii nevoiaşe fac foamea. Din păcate, gruparea cămătarilor ‘îi ajută’. Aceasta este o altă pandemie, una socială: familii de oameni care au doar locuri de muncă zilnice sau, din păcate, la negru și nu au mâncare, iar cămătarii le iau puținul pe care îl au„, spune Papa Francisc cu îngrijorare.
Papa Bergoglio se roagă „pentru aceste familii, pentru mulți copii ai acestor familii, pentru demnitatea acestor familii. Să ne rugăm și pentru cămătari, Domnul să atingă inimile lor și să se căiască„.(https://www.repubblica.it – 23 aprilie)/oavram/gioan