Peste 190 de focare de incendii de pădure au fost stinse, în ultimele 24 de ore, în Rusia

Peste 190 de focare de incendii de pădure, de pe o suprafaţă de 19.486 de hectare, au fost stinse, în ultimele 24 de ore, în Rusia, anunţă Serviciul Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia, Avialesohrana, printr-un comunicat, potrivit Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
În cursul nopţii trecute, se înregistrau alte 59 de incendii de pădure, pe o suprafaţă de 12.298 de hectare. Au loc ample acţiuni de stingere.
Peste 700 de hectare de taiga, pădure rusească, din Rezervaţia Naturală Ţasuceiskii Bor, din ţinutul Zabaikalie, din Rusia, sunt cuprinse de flăcări, anunţă Ministerul rus al Resurselor Naturale.
Incendiul din raionul Ononsk, din Rezervaţia Naturală Ţasuceiskii Bor, a izbucnit pe 21 aprilie, flăcările au cuprins întreaga rezervaţie naturală. La stingerea focului au fost mobilizate 89 de persoane şi 26 de unităţi de thnică. Focul s-a extins în pădure de la stepa din apropiere„, anunţă ministerul. Avialesohrana a anunţat că incendiile de pădure din Rusia ameninţă, în ultimele zile, Republica Crimeea, Sevastopol şi alte 16 raioane din Rusia.
Serviciul Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia, Avialesohrana, a anunţat că incendiile de pădure din Rusia s-au extins, în ultimele zile, iar suprafaţa totală cuprinsă de flăcări a ajuns la aproape 40 de mii de hectare, relatează Agenţia de presă TASS. Potrivit informaţiilor confirmate de serviciile de dispecerat ale Serviciului Federal de Protecție Forestieră Aeriană din Rusia, Avialesohrana, în Rusia au fost lichidate peste 190 de incendii de pădure.
Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a instituit în 52 de regiuni ale Rusiei starea excepţională de pericol major de incendii, ce prevede interzicerea accesului în păduri şi aprinderea de focuri, din cauza riscului major de izbucnire a unor noi focare de incendii.vdraguta/aionescu

www.russian.rt.com – 23 aprilie