Noi expoziții virtuale pregătite de Muzeul Municipiului București

Vasele grecești din colecția Maria și dr. George Severeanu
Continuăm seria de micro-expoziții virtuale și de această dată vă invităm în universul fascinant al Greciei antice. Colecția Severeanu cuprinde peste 150 de vase antice grecești, datând din perioada arhaică până la finalul epocii clasice și care provin din variate centre de producție de la țărmurile Mediteranei sau Mării Negre.

Ceramica pictată greacă continuă să captiveze imaginația privitorilor de mii de ani. Majoritatea comunităților produceau vase cu forme și mărimi diverse în funcție de utilitate, puţine fiind centrele unde se creau astfel de obiecte de artă. În majoritatea cazurilor vasul era lucrat la roată de un olar și decorat ulterior de către un pictor după tehnica folosită în perioada respectivă.

Picturile aplicate explorează o mare varietate de subiecte, de la scenele de viață cotidiană, la întrecerile sportive, luptele dintre războinici, legende și ființe mitologice. Lumea reală și cea imaginară se întrepătrund în aceste teme, oameni și zei, animale și ființe fantastice apar reprezentate împreună.

Maeștri ai benzii desenate science fiction românești
Parcurgeți pas cu pas etapele propuse de creatori pentru a ajunge în mijlocul expoziției virtuale Maeștri ai benzii desenate science fiction românești, perioada 1960-1989.

Până veți putea admira exponatele, pregătiți-vă să asistați la prima video-oprire din cele două imaginate special pentru dumneavoastră. Descoperiți universul acestei expoziții virtuale de bandă desenată science fiction, pe care Muzeul Municipiului București o pregătește în premieră.

Astăzi vă propunem să facem împreună primul pas!