Conform datelor, Italia a depăşit faza critică a epidemiei

În țările europene cele mai afectate de pandemie, precum Italia, Spania și Franța, scade presiunea în spitale, mai ales în secțiile de terapie intensivă. Potrivit corespondentei noastre la Madrid, ieri a fost considerată ziua cea mai bună din evoluția pandemiei, după ce autoritățile au anunțat în premieră mai mulți pacienți vindecați decât noile internări.
În Italia continuă să scadă numărul persoanelor aflate la reanimare, dar contaminările au fost ieri mai multe decât vindecările, iar guvernanții au luat măsuri sporite de control pentru acest weekend, care marchează eliberarea de sub fascism și pe care italienii obișnuiesc să-l petreacă în aer liber.
Corespondenţă din Roma – Reporter: Elena Postelnicu – Ca și de sărbătorile pascale, forțele de ordine vor efectua controale pe șosele și autostrăzi, aplicând amenzi cuprinse între 400 și 3.000 de euro pentru cine nu respectă măsurile.
Potrivit datelor din ultimele zile, în special ale numărului de decese – care începe să scadă – și al pacienților pozitivi internați la secțiile de terapie intensivă – în prezent fiind în stare gravă doar 2.173 de bolnavi, dintr-un total de 106.527 de pacienți infectați cu COVID-19 -, Italia a depășit situația critică. Spitalele s-au eliberat, iar unele activități, ca cele din agricultură, au fost deja reluate, urmând ca de luni să se redeschidă și fabricile de mașini agricole și pentru silvicultură.
Astăzi, cei 11 medici și trei asistenți români veniți special din țară în urmă cu două săptămâni pentru a-şi ajuta colegii din spitalele din Milano vor pleca spre București. În același avion în care se află ei vor fi transportate și cele cinci ventilatoare pulmonare, două fiind de ultimă generație, donate de Papa Francisc spitalelor din Suceava.#HUN/cvanatoru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 aprilie)