Coronavirus: Sunt 195.000 de morți în întreaga lume

Decesele provocate la nivel mondial de coronavirus au depășit 195.000, în timp ce numărul total de cazuri se apropie de pragul de 2,8 milioane, potrivit datelor actualizate de Universitatea Johns Hopkins. La nivel mondial, 195.920 de decese au fost înregistrate sâmbătă dimineață, cu 5.059 mai multe decât vineri dimineață. Numărul cazurilor este de 2.790.986, în timp ce 781.382 sunt pacienți vindecați.
Cu 1.258 de decese în ultimele 24 de ore și 51.017 în total, Statele Unite rămân țara cea mai afectată de coronavirus, dar raportul zilnic realizat de Universitatea Johns Hopkins dezvăluie cea mai mică cifră din ultimele trei săptămâni. Totuși, această scădere unică – avertizează Johns Hopkins – nu indică nicio tendință deocamdată și va trebui să reapară în următoarele zile pentru a confirma o îmbunătățire reală a situației din țară.
O fetiță nou-născută în vârstă de cinci luni, fiica unui pompier, a murit de coronavirus în New York, devenind una dintre cele mai tinere victime cunoscute ale pandemiei. Jay Natalie a murit după o lună de tratament într-un spital din Bronx, unde a fost internată pe 21 martie din cauza febrei ridicate. Fetița suferea de probleme cardiace. Conform datelor autorităților sanitare federale din Statele Unite, trei copii cu vârste cuprinse între un an și 14 ani au murit, din 2 aprilie./oavram/ilapadat

(https://www.ansa.it – 25 aprilie)