FJSC se alătură comunității europene, pentru a ajuta la combaterea efectelor coronavirusului asupra societății

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) se alătură efortului pan-european de identificare a soluțiilor pentru combaterea efectelor coronavirusului asupra sănătății oamenilor și asupra mediului social și economic, prin participarea la hackathon-ul #EUvsVirus Pan-European, desfășurat între 24-26 aprilie 2020.

 

Profesorii FJSC vor oferi consultanță pentru Social and Political Cohesion

Cinci profesori din cadrul facultății (Decan, conf. univ. dr. Antonio Momoc, Prof. univ. dr. Camelia Cmeciu, Prodecan Cercetare, conf. univ. dr. Romina Surugiu, Dir. Dep. Antropologie culturală și Comunicare, Adriana Ștefănel și conf. univ.dr. Mădălina Moraru) vor activa ca mentori voluntari pe parcursul evenimentului, oferind consultanță științifică echipelor de programatori care vor oferi soluții digitale inovatoare pentru domeniul de cercetare Social and Political Cohesion.

 

Principalul challenge: combaterea fake news

Decanul Facultății de Jurnalism, Antonio Momoc: “Ne interesează în mod particular un challenge formulat de organizatorii acestui hackaton: aplicațiile digitale pentru combaterea fake-news. Vom oferi echipelor de informaticieni opinii științifice și clarificări asupra acestui fenomen, de larg interes pentru cercetarea din facultatea noastră. Desigur, vom oferi consultanță și pentru realizarea de aplicații care se referă la protejarea democrației liberale și a instituțiilor europene în timpul acestei crize. Colegii mei au specializări diverse, sociologie, jurnalism & digital media, comunicare online, comunicare de criză și publicitate, așa că vom putea răspunde provocărilor lansate de echipele de programatori”.

 

Evenimentul este organizat de Comisia Europeană ca răspuns la criza COVID-19

Hackathon-ul este organizat de Comisia Europeană prin intermediul European Innovation Council. Evenimentul pan-european va conecta universitățile, centrele de cercetare, societatea civilă cu inovatorii și investitorii europeni într-un efort de a dezvolta rapid soluții creative și inovatoare pentru rezolvarea crizei provocate de coronavirus.

Mai multe informații despre eveniment aici (https://euvsvirus.org/)

 

(Autor: Adelina Boboc)