Medicii şi asistenţii români care i-au ajutat pe colegii lor din Italia să îi trateze pe bolnavii de COVID-19 au revenit în ţară

Cei 15 medici şi asistenți români care au ajutat de la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus în Italia timp de două săptămâni au revenit ieri în țară. În avionul cu care au călătorit au fost transportate și materialele donate de Papa Francisc pentru spitalul din Suceava, epicentrul infractorilor cu COVID-19 din România. Cadrele medicale române au fost întâmpinate la aterizare de premierul Ludovic Orban şi de secretarul de stat Raed Arafat.
Reporter: Oana Bâlă – Premierul Ludovic Orban a declarat că a ţinut în mod special să fie prezent la revenirea în ţară din misiunea în Italia a echipei de medici şi asistenţi români. Şeful Executivului le-a mulţumit pentru că au creat o imagine frumoasă a României în Europa.
Ludovic Orban: Le transmit respectul, aprecierea mea şi, de asemenea, le mulţumesc enorm pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă despre România, nu numai în Italia, ci şi la nivel european. Îi felicit pentru tot ceea ce au făcut în misiunea lor umanitară şi, în mod normal, le doresc succes în carieră!
Reporter: Împreună, întotdeauna putem fi mai buni, a spus la rândul său medicul specialist în medicină de urgenţă Alin Suciu, care a făcut parte din echipa medicală revenită din Italia şi consideră că misiunea a fost încheiată cu succes.
Alin Suciu: Revenim după 18 zile de activitate medicală în sprijinul colegilor italieni. Toată echipa medicală putem spune că a făcut faţă misiunii cu succes, că a reușit să transmită un plus de încredere atât cetățenilor României, cât și cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene.
Reporter: La eveniment a participat şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, care a mulţumit personalului medical românesc pentru ajutorul pe care l-a dat în ţara sa./amirea #HUN/sdm2

RRA – 26 aprilie