Înscrierile pe platforma online IMM Invest vor continua până la sfârşitul anului

Aproape 20.000 de întreprinzători au aplicat marţi pe platforma online pentru IMM-uri, după reluarea înscrierilor de la zero. Serviciul de Telecomunicații Speciale a preluat site-ul IMM Invest pentru dezvoltare, administrare și găzduire, după ce la prima lansare din 17 aprilie programul s-a blocat din cauza unui număr foarte mare de cereri. Înscrierile online se vor desfășura în sesiune continuă până la finalul acestui an și până la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. Președintele Fondului Național de Garantare pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Dumitru Nancu, a spus la Radio România Actualități că această etapă reprezintă doar o verificare a conformității, iar cererile vor fi transmise online către băncile partenere.
Dumitru Nancu: În program au subscris la fondul de 15 miliarde 22 de bănci. Banca va fi cea care va analiza dacă întreprinzătorul, IMM-ul este solvabil, bancabil pe normele proprii. După ce se aprobă creditul, se transmite solicitarea către Fondul de garantare înapoi, pentru a garanta cu 90% şi pentru a acorda acel ajutor de stat.
Realizator: Președintele de onoare al Consiliului Național al IMM-urilor, Ovidiu Nicolescu, recomandă multă atenție la întocmirea proiectelor, pentru că programul nu funcționează pe principiul „primul venit – primul servit”.
Ovidiu Nicolescu: Compania care cere trebuie să demonstreze că are capacitatea de a folosi acești bani în mod productiv, în mod profitabil și, ca urmare, va fi în situația să ramburseze creditul respectiv. Nu se face o diferențiere pe ramuri, pentru că nu-şi are rostul./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 aprilie