PSD a anunţat că va depune două moţiuni simple

PSD a anunţat că va depune în curând două moţiune simple, prima la adresa ministrului de finanţe, Florin Cîţu, criticat că nu gestionează bine banii ţării; va fi depusă la Camera Deputaţilor – a declarat liderul interimar social-democrat Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu: Nu ştim nici acum ce s-a întâmplat în primele trei luni: ianuarie, februarie, martie. Nu era nicio pandemie, toată lumea era la serviciu. S-a ajuns la 1,7 în trei luni de zile, deficitul bugetar, respectiv 58 de miliarde de lei. S-au împrumutat aproape 40 de miliarde de lei. Nimeni nu ne spune ce s-a întâmplat cu ei. Dacă nu ieşim dintr-o logică şi nu ne pregătim pentru criza economică ce va urma, nu avem nicio şansă.
Realizator: PSD va depune o moţiune simplă şi la Senat, împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros, acuzat că nu ar face destul pentru a ajuta fermierii afectaţi şi de criza coronavirusului, dar şi de secetă. El a reacţionat deja şi susţine că demersul PSD ar reprezenta o dovadă că a început să deranjeze grupuri de interese. Adian Oros spune că toate lucrările executate pentru reabilitarea sistemului de irigaţii vor fi verificate, iar contractele necorespunzătoare nu vor fi plătite.
Adrian Oros: Dacă infrastructura secundară ar fi reabilitată şi ddacă toţi fermierii din zonă ar avea echipamente pentru udat, ar putea deservi 600 de mii de hectare. Real, astăzi se irigă 133.407 hectare, iar cauzele sunt multiple: lucrările proaste pe infrastructura principală sau fermieri care nu au echipamente pentru udare./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 aprilie