Apel al ministrului sănătății, Nelu Tătaru, către cetățeni pentru respectarea restricțiilor

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, face un nou apel către cetățeni să țină cont de restricțiile impuse în această perioadă pentru a limita apariția unor noi focare de infectare cu coronavirus. Apelul ministrului a fost făcut în contextul minivacanței de 1 Mai și a reamintit că relaxarea măsurilor după 15 mai depinde de atitudinea pe care oamenii o vor avea în zilele următoare.
Nelu Tătaru: Este prea multă mișcare. Vine 1 Mai, 2 și 3, este un weekend de foc, care poate da peste cap sau nu orice focar care se desfășoară în acest moment. Ține foarte mult de noi, se vorbește de o relaxare când expiră această prelungire a decretului prezidențial. În condițiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniștite, preconizam 10-12 mii, în ultima săptămână acum; rămâne 1, 2 și 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca și migrare populațională. Dacă avem o liniște pe 1, 2 și 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de decese și o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai la niște măsuri.
Reporter: Nelu Tătaru a mai precizat, în timpul unei vizite la Botoșani, că actuala stare de urgență ar putea fi înlocuită după 15 mai cu stare de alertă, care ar permite autorităților să adopte restricții, dacă lucrurile nu merg în sensul dorit de acestea./lcoman/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 aprilie