Economia va putea începe să-şi revină după ce va exista confirmarea că pandemia este pe pantă descendentă (Virgil Popescu)

Scaderea economiei în prima lună de stare de urgență a fost între 30% și 40%, dar acest lucru nu arată exact situația de fapt, afirmă ministrul economiei, Virgil Popescu. Acesta a explicat pentru Radio România Actualități că economia va începe să își revină ușor abia după ce se va confirma că pandemia intră pe o pantă descendentă.
Virgil Popescu: După ieșirea din această stare de urgență și când avem confirmarea clară că suntem pe panta descendentă a acestei pandemii, putem vedea exact cum începe economia să îşi revină. Am spus-o, industria auto încet, încet își revine şi industria de componente auto a început să pornească din 13 aprilie. Am văzut că și anumite uzine de la Dacia au plecat din 22, parcă, aprilie și în data de 4 mai, adică lunea viitoare, pleacă Uzina de la Mioveni, practic fabrica de autovehicule, și cea de la Ford, de la Craiova. Companiile din domeniul textil, din zona confecțiilor, s-au mișcat foarte repede și au început să producă materiale esențiale, cum le spun eu, măști, combinezoane, halate, botoșei pentru zona medicală.
Realizator: Virgil Popescu a mai spus că se aşteaptă ca şi alte industrii să îşi reia activitatea, iar unele dintre ele să se reprofileze foarte repede.#HUN./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 aprilie)