Autorităţile fac apel la cetăţeni să stea acasă de 1 Mai

1 Mai vine anul acesta cu apeluri din partea autorităților de a sta acasă din cauza riscului înmulțirii cazurilor de coronavirus. Sărbătoarea era marcată în mod tradițional prin minivacanțe la mare sau la munte și grătare în aer liber, alături de prieteni și familia. Românilor li se cere acum să renunțe la aceste obiceiuri și să țină cont de măsurile impuse prin ordonanțele militare. Specialiștii spun că dacă nu vom respecta, așa cum am făcut o de Paște, toate regulile de distanțare socială, putem avea o creștere a abruptă a numărului de cazuri COVID-19, ar îndepărta și data la care poate veni relaxarea restricțiilor impuse prin ordonanțe militare dincolo de 15 mai, atrage atenția ministrul sănătății, Nelu Tătaru.
Nelu Tătaru: Este un weekend de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfășurare în acest moment. Dacă avem o liniște pe 1, 2 și 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în Terapie Intensivă.
Realizator: Pentru a se asigura că regulile sunt respectate, Ministerul de Interne a anunțat modernizare a 36.000 de polițiști, jandarmi și pompieri. Vor acționa pentru descurajarea deplasărilor care nu sunt absolut necesare./ilixandru/sdm2

RRA – 1 mai