Decizii adoptate de Guvern în şedinţa de joi

A fost ședință de guvern aseară, cu mai multe decizii pentru continuarea investițiilor în infrastructură și pentru susținerea fermierilor afectați, deopotrivă, de criza coronavirus și de secetă. Andrei Șerban a urmărit declarațiile de la Palatul Victoria și are mai multe informații în Radiojurnal.
Reporter: Guvernul a alocat 85 de milioane de euro pentru 41 de mii de fermieri din sectorul vegetal, care sunt afectați de secetă, și 30 de milioane de euro buget pentru trei ani pentru Programul național apicol.
Adrian Oros, ministrul agriculturii: Ca şi element de noutate față de programele anterioare, se vor putea finanța măsuri de asistență tehnică și consultanță de specialitate, măsuri de promovare a apiculturii și a produselor apicole și, de asemenea, cumpărarea echipamentelor de procesare și ambalare.
Reporter: Guvernul a mai alocat, ieri, 354 de milioane de lei pentru continuarea unor proiecte de construcție de infrastructură pentru apă, canalizare și managementul deșeurilor pentru zona rurală. Ministerul Sănătății a primit 16,5 milioane de lei, cu care va cumpăra medicamente şi echipament medical, pe care le va trimite ca ajutor umanitar Republicii Moldova. De asemenea, Executivul a mai hotărât să finanţeze cu 200 de milioane de lei, timp de patru luni, o campanie de informare a opiniei publice privind măsurile de protecție și cele de relansare economică, după încetarea starea stării de urgență.
Realizator: Ministerele pregătesc şi un raport amplu privind măsurile luate în perioada stării de urgenţă, document care ar urma să fie trimis la Parlament, la începutul săptămânii viitoare. #HUN/denisse

RRA – 1 mai