Ministrul sănătății a vizitat mai multe spitale din Iași

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că România nu a atins încă vârful pandemiei, iar o relaxare a măsurilor va fi decisă în funcție de cum evoluează situația în acest weekend. Prezent la Iași, Nelu Tătaru a îndemnat la precauție din partea autorităților, precizând că există în continuare focare de COVID-19, dar și cadre medicale infectate.
Nelu Tătaru: Suntem într-un scenariu 4, suntem la peste 12 mii de pacienţi infectaţi cu COVID, suntem în kmentul în care avem focare în personalul medical, suntem în momentul în care avem focare la persoane instituţionalizate şi la cei care îngrijesc aceste persoane. Suntem la momentul în care trebuie să avem precauţie, iar faptul că în aceste momente avem echipamente, avem medicamente, avem materiale sanitare, nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greşi. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid, acest personal trebuie asistenţa medicală pentru patologie COVID, dar şi non-COVID. În momentul ăsta avem peste 1.300 de cadre medicale infectate, dar, mă repet, nu am ajuns la final.
Realizator: Ministrul sănătății a vizitat, astăzi, mai multe spitale din Iași, pentru a evalua starea personalului medical, stocurile de echipamente şi modul în care se face evaluarea pacienţilor în unităţile de primiri urgenţe, ne-a transmis corespondenta Cristina Vartolomei.#HUN/amirea/denisse

RRA – 2 mai