Mai multe firme din județul Hunedoara au cerut ajutor pentru plata șomajului tehnic

Realizator: În județul Hunedoara, mai puțin de 100 de locuri de muncă sunt disponibile pentru mai bine de 6.000 de șomeri. În aceste condiții, mii de firme au cerut ajutor pentru plata șomajului tehnic și patru societăți comerciale se pregătesc să disponibilizeze peste 1.100 de muncitori.
Reporter: Ilie Pintea – Potrivit statisticilor oficiale, luna aprilie s-a încheiat în județul Hunedoara cu 6.220 de persoane în șomaj, iar la această cifră se vor adăuga în perioada imediat următoare încă 1.149 de muncitori, care vor fi disponibilizați de la şapte agenți economici din județ ce activează în domeniul subansamblelor auto sau în confecții. Pentru toți aceștia, la agențiile de ocupare a forței de muncă sunt disponibile mai puțin de 100 de locuri de muncă, cele mai multe în construcții și domenii conexe. Numărul șomerilor este mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și oferta din partea angajatorilor este mult mai mică din cauza recesiunii provocată de pandemie care a afectat grav și Hunedoara, un județ care oricum avea probleme cu forța de muncă.
Potrivit datelor Agenției Județene de Ocuparea Forței de Muncă 1.268 de angajatori au solicitat șomajul tehnic pentru peste 11.200 de angajați şi se așteaptă ca această cifră să crească în ciuda apropiatei ieșiri din starea de urgență pentru că revenirea la o activitate normală va fi una de lungă durată./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 mai)