Primele măsuri de relaxare anunţate de președintele Klaus Iohannis

Frizeriile, cabinetele stomatologice, muzeele își redeschid ușile din 15 mai, iar deplasările în interiorul localităților vor fi permise fără declarație. Sunt primele măsuri de relaxare despre care a vorbit ieri președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că nu va prelungi starea de urgență. Va fi, însă înlocuită cu starea de alertă pentru a permite autorităților să țină sub control epidemia. Oana Bâlă urmărit declarația de la Palatul Cotroceni.
Reporter: Președintele Klaus Iohannis a declarat că relaxarea restricțiilor se va face pas cu pas și a precizat că din 15 mai deplasările în interiorul localităților, cu excepția celor aflate în carantină, vor fi permise fără declarația pe proprie răspundere. În schimb deplasările în afara localității de domiciliu vor fi posibile în anumite condiții, a mai spus șeful statului și a adăugat că sportivii de performanță vor putea să înceapă cantonamentele, nu însă și competițiile.
Klaus Iohannis: Din 15 mai se vor redeschide saloanele de coafură, frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare, în condiții speciale de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție când suntem în spații publice închise, de asemenea când ne deplasăm cu transportul public în comun. Deplasările vor fi restricționate pentru a pleca din localitate. Însă și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta.#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 mai)