Președintele Klaus Iohannis a a participat prin videoconferință la summitul Partidului Popular European

Consolidarea relațiilor cu Balcanii de Vest este extrem de importantă pentru România – a afirmat președintele Klaus Iohannis la summitul Partidului Popular European, desfășurat prin videoconferință. El a precizat din nou că țara noastră sprijină încurajarea țărilor din regiune să obțină aderarea la Uniunea Europeană.
Klaus Iohannis: Îmi doresc ca Balcanii de Vest să fie alături de noi, aproape de noi, însă mă aștept ca ei să spună da, Uniunea Europeană este partenerul nostru. Aș vrea să aud acest lucru foarte clar de la toți prietenii noștri din Balcanii de Vest. Câteodată bineînțeles, ajutorul de la Uniunea Europeană nu ajunge în două secunde, dar de fiecare dată, atunci când ajunge, este substanțial și este important. În concluzie, cred că suntem pe drumul cel bun, dar acest drum trebuie să fie acceptabil pentru ambele părți.
Realizator: Şeful statului mai participă astăzi, tot prin sistem videoconferință, şi la reuniunea la nivel înalt Uniunea Europeană – Balcanii de Vest, transmite redactorul RRA, Oana Bâlă./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 mai)