Un milion de teste pentru depistarea coronavirusului au fost efectuate la Moscova

Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, a anunţat că un milion de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus au fost efectuate în total, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus şi, până în momentul de faţă, în capitala Rusiei, Moscova – informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.
„Datorită unei activităţi intense, desfăşurate de autorităţi, a crescut capacitatea de testare în laboratoarele federale, fiind extinse capacităţile de testare în laboratoarelor orăşeneşti, fiind incluse la testare şi laboratoare private. Până la data de 5.05.2020, în Rusia, au fost efectuate un total de 4.460.357 de teste pentru depistarea coronavirusului, iar la Moscova  – 1 milion de teste”, a precizat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, potrivit unui comunicat remis presei.
În luna aprilie, la Moscova a crescut de cinci ori numărul testelor de laborator, comparativ cu luna precedentă. Începând din 30 aprilie, numărul testărilor s-a dublat la Moscova. Zilnic, la Moscova, sunt efectuate câte 40.000 de teste”, a adăugat Rakova, citată de Agenţia de presă RIA NOVOSTI. Ea a mai menţiont că numărul testelor pozitive este în creştere, dar în acelaşi timp numărul internărilor se menţine scăzut, nu creşte.
„Tendinţa respectivă denotă faptul că vom reuşi să reducem riscul de răspândire a infecţiei cu SARS-CoV-2 la Moscova şi că nu avem cazuri letale sau critice în rândul pacienţilor”, a adăugat viceprimarul.
Şeful Agenției Federale Biomedicale (FMBA), Veronika Skvorţova, a precizat că în Rusia sunt efectuate zilnic circa 160 de mii de teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.
Potrivit Rospotrebnadzor, Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației, în total, 222.000 de persoane suspecte că s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 se află sub stricta monitorizare a medicilor în Rusia.
Numărul total al îmbolnăvirilor cu COVID-19 înregistrate marţi, 5 mai, în Rusia era de 155.370 de cazuri.
Şeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, a remarcat fapul că ritmul creşterii cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în Rusia este acum în scădere, tendinţa respectivă menţinându-se stabilă.
Directorul Institutului Central de Cercetare Epidemiologică din cadrul Rospotrebnadzor, Vasili Akimkin, a explicat că rata mortalității cauzată de coronavirus în Rusia este scăzută, datorită diagnosticării precoce./vdraguta/denisse
(www.russian.rt.com – 6 mai)