Royal Albert Hal din Londra anunţă: „Riscăm închiderea”

Royal Albert Hall din Londra, una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume, rică să închidă, deoarece respectarea măsurilor de distanţare pentru a limita epidemia Covid-19 în Regatul Unit, va face imposibilă suportarea costurilor de funcționare. Într-un interviu acordat ziarului Sunday Telegraph, CEO-ul Craig Hassal, a avertizat că spațiul de doi metri dintre un spectatorşi altul va obliga Royal Albert Hall să își reducă capacitatea de audiență cu 30%, într-un context în care deja administrația a ajuns la fundul „rezervelor sale. În plus, cafenelele și restaurantele din interior, vor trebui să rămână închise, eliminând o sursă importantă de venit”.
Hassal a recunoscut că celebra sală de concerte se află într-o situație financiară „cu adevărat disperată”. „ „S-ar putea închide”, a adăugat el. Royal Albert Hall este unul dintre simbolurile londoneze, cu o istorie de 150 de ani. Administratorul delegat a explicat că „o seară în care nu se atinge 85-90% din capacitatea sălii este o seară în care nu se câștigă”.
„Pentru a face profit, avem nevoie de circa 378 de spectacole pe an, cu aproximativ 85% din locuri ocupate „, a spus managerul. Royal Albert Hall nu este singura sală care se teme pentru supraviețuirea sa: numeroase spații de cultură și divertisment din Marea Britanie riscă să închidă, întrucât regulile de distanțare vor reducere mult capacitățile lor, desigur, dacă vor dori să redeschidă în faza a 2-a de urgență ./cpaunel

www.rainews.it

Traducerea Cătălina Păunel