Spania decretează 14 zile de carantină pentru persoanele care sosesc din străinătate

Reluarea turismului internațional în Spania nu se va face de azi pe mâine. Guvernul spaniol tocmai a impus o carantină de 14 zile tuturor persoanelor care intră în țară.
Decretul, publicat în Monitorul Oficial (BOE), prevede că, odată ce trec granița, străinii sau spaniolii rezidenți în străinătate trebuie să stea 14 zile la același domiciliu sau la aceeași cazare, de la care pot pleca, echipați cu mască, numai pentru a merge la medic sau pentru a cumpăra produse de primă necesitate.
La această carantină, care va intra în vigoare vineri, 15 mai, se adaugă decizia de extindere a
lor la  frontierele interne. Potrivit Guvernului de la Madrid, este necesară „intensificarea măsurilor de supraveghere” a călătorilor internaționali, pentru a evita apariția cazurilor importate.
Printre alții, angajații transfrontalieri și transportatorii sunt excluși măsuri de carantină, cu scopul de a asigura activitatea economică.
Toate companiile implicate în transportul călătorilor în Spania trebuie să informeze clienții sau pasagerii cu privire la această măsură. Această măsură a fost aplicată în numeroase rânduri spaniolilor repatriați și persoanelor care se întorceau dintr-o călătorie în Italia.
Spania se alătură, astfel, grupului de țări care au decis să carantineze vizitatorii străini./oavram/sdm2
(https://es.euronews.com – 12 mai)