Purtarea măștii de protecție în spațiile închise devine obligatorie după 15 mai

Realizator: Purtarea măștii de protecție în spațiile închise devine obligatorie odată cu intrarea în starea de alertă, la fel păstrarea distanței sociale și igiena mâinilor. Din 15 mai se poate circula în interiorul localității de domiciliu fără declarație, însă aceasta trebuie în continuare completată la deplasarea în afara localității, a precizat președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis: Este în continuare, în prima etapă, interzisă deplasarea în afara localității, sigur, cu excepții. Sunt excepții naturale, de exemplu cine merge la serviciu, merge. Se poate merge în afara localității pentru muncile agricole. Se poate ieși din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație.
Realizator: Președintele a amintit că din 15 mai se vor redeschide saloanele de îngrijire personală și muzeele și a recomandat autorităților locale să redeschidă parcurile pentru accesul publicului. ahincu/ahincu/ilapadat

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (12 mai)