NATO a trimis ajutoare medicale la Podgorica

Olanda a livrat un alt set de echipamente de protecție și materiale medicale de la Beijing la Podgorica (capitala Muntenegrului – n.r.). Acest sprijin face parte din eforturile aliate pentru combaterea pandemiei globale de COVID-19 – a anunțat sâmbătă NATO.
După cum se menţionează în comunicat, livrarea a fost făcută în urma solicitării Muntenegrului de asistență prin intermediul Centrului Euro-Atlantic al NATO de Coordonare a Reacțiilor în caz de Catastrofe, centru care este principalul mecanism de răspuns al NATO la catastrofe şi dezastre.
După cum se adaugă, livrarea a fost făcută vineri cu un avion cargo. Transportul constă din 55 de metri cubi de echipamente de protecție personală, care includ măști, mănuși, ochelari de protecție, îmbrăcăminte de protecție, seturi de testare și ventilatoare, se arată în comunicatul NATO.
De asemenea, în avion sunt şi cinci metri cubi de materiale de protecţie pentru Bosnia și Herțegovina și un metru cub pentru Albania.
În a doua jumătate a lunii aprilie, Olanda a transportat deja echipamente de protecție personală și materiale medicale de la Beijing la Podgorica, pe baza cererii de asistență a Muntenegrului prin Centrul de Coordonare Euro-Atlantic pentru Răspuns la Dezastre./ciliu/pvelisar

(www.b92.rs – 16 mai)